ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина фінансуватиме проект ревіталізації історичної частини Львова

Львівський портал

|

У Львові в червні розпочнеться проект «Ревіталізація історичної частини Львова» за фінансової підтримки Федеративного Міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Проект розрахований на три роки. В рамках співпраці німецьких спеціалістів та міської ради, проводитимуть не лише ревіталізацію історичних забудов, але й залучатимуть до роботи самих львів’ян. Мешканців історичних будинків інформуватимуть про цінність будинку, в якому вони живуть, пошук джерел фінансування для відновлення пам’яток архітектури.

Спочатку у Львові відкриють офіс, куди львів’яни безпосередньо зможуть звертатися з пропозиціями та запитаннями щодо проекту. Крім того, проведуть соціально-економічні дослідження на трьох дільницях Львова, на одній з яких пізніше реалізують програми проекту. За словами Лілії Онищенко, до участі в проекті розглядають більш деградовані райони міста. По – перше, там буде помітно результати роботи, а по – друге, центральну частину міста вже активно відновлюють інвестори.

Німецький уряд виділить кошти для технічного та фахового консультування, частково профінансує пілотну частину проекту. Однак, керівник проекту від Німеччини Іріс Гляйхман зазначили, що фінансування залежатиме від прозорості процедур проведення конкурсу та залучення коштів на місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *