ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-суддя Зварич «косить» під дурника?

Львівський портал

|

Екс-голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич намагається заплутати слідство суперечливими показами, повідомляє газета «Сегодня», покликаючиь на дані джерел в Генпрокуратурі.

Газета пише, що Зварич налаштований заплутати слідство суперечливими, часто неадекватними показами. "Те починає довгі, незрозумілі роздуми, то повертається до реальності, розуміючи, що ми даремно часу не втрачали і поки його шукали, закріплювали звинувачення незаперечними доказами провини, – каже слідчий. – На додаток до вже відомих даних про хабарі, задокументовані в листопаді та грудні, додалися нові фігуранти і нові суми. Є й $ 5 тисяч, а 10 тисяч, і 20 …".

Власне, Зварич вже всіляко намагається замести сліди. На суді він заявив, що його нібито викрали з лікарні якась банда, вимагала викуп, а потім викинули 8 березня піді Львовом.

Керівник слідчої групи Генпрокуратури у справі Зварича Володимир Жербицький ці "свідчення" серйозно не сприймає. Він нагадав, що з судді взято офіційну розписку про відповідальність за дачу завідомо неправдивих свідчень.

"Звичайно, захист буде робити все, щоб відбілити його або мінімізувати правові наслідки, і це звичайна адвокатська тактика, – говорить Володимир Геннадійович. – Слідство до неї готове, і ми зацікавлені виключно в об`єктивному встановленні істини у справі, оперуючи не політичними, корпоративними або іншими міркуваннями, а лише фактами ".

На запитання, чи може Зварич "закосить" під хворого і, відповідно, уникнути покарання, шеф слідчої групи заявив, що екс-суддя не справляє враження людини нездорової. "Правда, з розуму будь-хто може зійти, але у нього таких передумов не спостерігається – при здоровому розумі, хоча багато вигадує".

Зварича затримали у понеділок увечері у Львові. Він переховувався від правоохоронців майже три місяці після того, як у середині грудня його було звільнено з посади та оголошено в розшук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *