ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко підозрює, що банки спекулюють із валютою

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко під час сьогоднішньої наради з моніторингу ситуації в кредитно-банківській сфері позитивно оцінив реалізацію ідеї продажу банкам валюти для погашення кредитної заборгованості в іноземній валюті фізичними особами та малим бізнесом. Про це повідомляє прес-служба президента.

Водночас Глава держави звернув увагу на те, що потрібно виправити ситуацію, оскільки через відповідні аукціони банки придбали 40 мільйонів доларів, а потім половину суми Національний банк викупив назад, що може вказувати на спекулятивний характер таких операцій. 

Віктор Ющенко висловив зауваження до того, що зберігається тенденція перевищення попиту на валюту над пропозицією. При цьому власних заявок банків знову значно більше клієнтських. Віктор Ющенко висловив побажання щодо прозорості таких заявок, щоб оцінити, чи не є вони фактично спекулятивними.

Окрім цього, Віктор Ющенко знову висловив сумніви в обґрунтованості вартості готівкової валюти.

«І платіжний баланс, і торговельний баланс на сьогодні зведені й не є загрозою стабілізації національних грошей», – сказав Президент, висловивши переконання, що гривня недооцінена.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *