ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко вирішив повернути довіру до гривні і банківської системи

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко провів нараду з моніторингу ситуації в кредитно-банківській сфері. У вступному слові президент особливо наголосив, що банківська система має стати локомотивом у подоланні економічної кризи. «Немає іншого способу, як повернути довіру до гривні і банківської системи», – сказав Віктор Ющенко, повідомляє прес-служба президента.

Відтак Віктор Ющенко окреслив основні напрями, за якими має бути сформований антикризовий план: підвищення ліквідності; забезпечення платоспроможності банків, здійснення рекапіталізації банків та підвищення їхньої капіталізації, а також відновлення довіри до банків. При цьому він висловив переконання, що банківська система, яка в останні чотири місяці переживає серйозні випробування, здатна подолати цю кризу. 

«Ми повинні продемонструвати, що банківська система працює як годинник», – сказав президент.

Глава держави запропонував обговорити існуючу модель рефінансування банків і спосіб мінімізації впливу наданого рефінансування на обмінний курс. Віктор Ющенко закликав банківський сектор до солідарної оцінки статей 84 і 86 Закону про державний бюджет, які, по суті, обмежують повноваження Національного банку. Він нагадав, що звернувся до Конституційного Суду стосовно конституційності цих норм і сподівається, що через рішення КСУ вони будуть скасовані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *