ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович закликав керівників ЄС дотримуватися прав людини та скасувати оплату за візи

Львівський портал

|

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович закликав керівників ЄС дотримуватися прав людини при оформленні віз українцям. Про це повідомляє офіційний сайт ПР.

"Партія регіонів, я особисто та мої колеги у парламенті одержують тисячі звернень українців, в яких висловлюється обурення візовими процедурами в консульських установах деяких країн ЄС, що нерідко призводять до порушення прав людини, приниження гідності наших громадян", – зазначив лідер Партії регіонів у зверненні до керівників ЄС.

Зокрема, громадяни нарікають, що консульства невиправдано збільшують перелік документів для отримання шенгенських віз, практично не видають довгострокові візи – терміном до п`яти років, не застосовують спрощений порядок видачі віз, а також використовують для оформлення документів посередників – комерційні структури, які беруть окрему плату за свої послуги. При цьому зростає кількість відмов у отриманні віз.

"Країни Євросоюзу не в усьому дотримуються букви та духу домовленостей про спрощений візовий режим між нашими країнами, хоча Україна пунктуально дотримується всіх своїх зобов`язань, зокрема, і щодо реадмісії осіб", – наголошує Віктор Янукович.

Він закликав керівників ЄС усунути перешкоди для отримання українцями віз, активізувати переговори щодо запровадження безвізового режиму з Україною. А першим кроком до цього могло б стати повне скасування оплати за візи країн ЄС для громадян України.

Звернення Лідер Партії регіонів направив Міреку Тополанеку – Прем`єр-міністрові Чехії, яка нині головує в ЄС, Жозе Мануелю Барозо – Президентові Європейської Комісії, Гансу-Ґерту Петтерингу – Голові Європейського Парламенту і Адріану Северину – Голові делегації Європарламенту в Комітеті парламентського співробітництва між Європейським Союзом та Україною.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *