54 туристи зависли в повітрі через несправність підйомника на Львівщині

Львівський портал

|

На Львівщини вчора поблизу села Волосянка на туристичній базі „Захар Беркут” 54 туристи застряли на висоті 12-15 метрів. Через несправність у системі електроживлення, при підйомі лижників на гору Високий Верх, зупинилася канатно-крісельна дорога. Про це повідомляє прес-служба МНС.

Для допомоги туристам задіяли підрозділи Львівського гірського пошуково-рятувального загону МНС та Головного облуправління МНС. Рятувальники із підйомника зняли 24 туристи. Лише через 2,5 години обслуговуючий персонал турбази запустив резервний привід, і канатно-крісельна дорога відновила свою роботу. Решта лижників спустилися з неї самі.Постраждалих немає. 

Коментарі

  1. Рейдерське захоплення туристичного комплексу «Захар Беркут» у Сколівському районі, що належало ТзОВ «Октант» було проведено за всіма ознаками рейдерського мистецтва. Спочатку 5 січня 2009року скликаються альтернативні збори підприємства, на яких не було кворуму, але це не турбувало рейдерів. У протокол вписується один з співзасновників ТзОВ «Октант», який нотаріально стверджує, що участі у позачергових зборах ТзОВ «Октант» 5 січня 2009р. не брав, жодних документів не підписував.
    Кульмінацією стало 5 березня 2009р. коли силами охоронно-юридичної фірми «АУТПОСТ» була захоплена база «Захар Беркут»
    Із листа голови облдержадміністрації Миколи Кметя до першого заступника голови секретаріату Президента України Олександра Шлапака: «5січня 2009року було проведено загальні збори учасників ТзОВ «Октант» із порушенням чинного законодавства» 5 березня 2009року відбулось силове захоплення туристичного комплексу «Захар Беркут», 2березня 2009року Львівське обласне управління міліції відмовило у видачі дозволу на печатку №1 для ТОВ «Октант», оскільки подані документи не відповідали дійсності. Проте Артемов І.В. виготовив дублікати установчих документів та печаток, незважаючи на те, що оригінали установчих документів знаходились у Савицького В.М. який є генеральним директором ТОВ «ОКТАНТ». Вищевказане дає всі підстави вважати, що угоди від імені підприємства за підписом Артемова І.В. сфальсифіковано зацікавленими на те особами.
    27 лютого Савицькому В.М. поступила інформація, що невідомими особами в дозвільну систему міста подано комплект документів для отримання дублікату печатки №1. Він відповідно відреагував, написав заяву і було відмовлено в виготовленні печатки. Тобто на час силового захоплення, як і на час проведення зборів печатки в опонентів бути не могло.
    А головною зацікавленою особою рейдерського силового захоплення туристичного комплексу «Захар Беркут» був співвласник ТОВ «Октант» Орест Ярославович Шийко.

    Найцікавішим в цій ситуації є те, що Володимир Михайлович Савицький – генеральний директор ТОВ «Октант», який володіє базою «Захар Беркут» з 25 грудня 2008року по 9 січня 2009року знаходився на стаціонарному лікуванні 8-ої клінічної лікарні м.Львова, а збори відбулись 5 січня 2009 р., отже його звільнення з посади, як не крути не можна вважати законним. В ст.40 Кодексу законів України про працю, міститься заборона щодо звільнення працівників в період їх тимчасової непрацездатності або відпустки.

    Схема рейдерського захоплення бази «Захар Беркут» відбувалась за сценарієм голлівудського або російського блокбастера. Приблизно 6,30 на мікроавтобусах і на джипах приїхали більше 60 людей. Частина була в формі охоронної фірми «Аутпост» , біля 20 працівників ДСО (Державної служби охорони !) і багато цивільних, які вони функції виконували невідомо. Факт в тому, що вони також в тому приймали участь. В тих охоронців, що були внизу працівники «Аутпосту» забрали мобільні телефони, радіостанції, і закрили в кімнаті відпочинку. Частина їх зайняла станцію де відбувається посадка пасажирів, частина одразу зайшла в готель. Оперативні групи «Аутпосту» озброєні були швидше-за все пістолетами травматичної дії, там в основному бувші працівники спецпідрозділів. Сказали, що міняється керівництво, охорона також міняється.

    4 червня 2009р. після неодноразових звернень слідчий відділ Франківського райвідділу міліції порушує кримінальну справу за ст. 358 КК України «Підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут. Використання підроблених документів»
    Але вже на наступний день суддя Франківського районного суду Гінда Оксана Миколаївна посанову слідства про порушення кримінальної справи за позовом Ореста Шийка скасовуює, Апеляційний суд повертає справу на новий розгляд. Але вже інший суддя Ільчишин Надія Василівна знову скасовує посанову про порушення кримінальної справи. Чого так боїться Орест Шийко? Чому так вперто не хоче встановлення істини? Деякі висновки суду викликають величезний подив «… кримінальна справа стосується інтересів Шийка О.Я., а оскаржувана посанова порушує права та законні інтереси…» Тобто підробити протокол зборів та засвідчити його печаткою невідомо яким чином – це називається, мовою суду, порушення законних інтересів. «Жодними даними про відсутність когось із учасників… орган досудового слідства не володів…» але ж заява одного із учасників товариства, що жодної участі у роботі зборів він не брав була. Далі з постонови суду: «…експертизою, чи дослідженням підробки слідча не володіла» Але, як слідча міліції могла зробити відповідні експертизи, якщо суд цю справу закрив? В матеріалах суду жодним чином не згаданий договір між директором ТзОВ «Октант» Артемовим та директором фірми «Аутпост» Устіновим, адже міліції навіть не дали можливості дослідити ці справи.

  2. Щодо самовільного захоплення земельної ділянки пл.0.40 га власниками бази відпочинку Захар Беркут
    З метою розгляду звернення здійснено виїзд у Волосянківську сільську раду
    23.03.2015 Сьогодні, 23 березня, керівник апарату райдержадміністрації Іван Ватагович, начальник відділу Держземагенства у Сколівському районі Василь Урдей здійснили виїзд у Волосянківську сільську раду, де за участі сільського голови Василя Білинця та заявників Білинець О.Х. та Білинець Ф.Я. розглянули звернення, яке надійшло на гарячу лінію «112» щодо самовільного захоплення земельної ділянки пл.0.40 га власниками бази відпочинку “Захар Беркут”.
    За результатами обстеження встановлено, що дана земельна ділянка вільна від забудови, власницею встановлена частково огорожа з однієї сторони (дерев’яна), на земельній ділянці знаходиться сніг, земляні роботи не проводяться.
    Також стало відомо про те, що спірне питання, щодо права використання земельної ділянки на умовах сервітуту під гірськолижні траси в зимовий період розглядався Сколівським районним судом. Громадянкою заявницею була подана скарга на рішення Сколівського районного суду до апеляційного суду Львівської області. Ухвалою апеляційного суду від 23 червня 2014 року апеляційну скаргу відхилено. Станом на 23.03.2015 року згідно інформації наданої заявницею, подана апеляційна скарга до вищої судової інстанції.

  3. Рейдерський захват землі в с. Волосянка ТОВ «Захар Беркут» i ТОВ “Гірськолижний комплекс “Волосянка”.

    Рейдери з бази відпочинку «Захар Беркут», що в селі Волосянка на Сколівщині атакували земельні ділянки. Директор ТОВ «Захар Беркут» Микола Голодович, продовжує виправдовувати дії рейдерів та причетних осіб, зокрема, підтверджує, що ТзОВ «Захар Беркут» використовує сільськогосподарське угіддя, хоч по закону не має на це права.
    За словами Голодовича, селяни зверталися до ТзОВ «Захар Беркут» щоб підприємство купило або взяло в оренду земельні ділянки, Він ввжає кошти, які селяни хочуть отримати за землю непосильними, але підтверджує, що ТзОВ «Захар Беркут» використовує сільськогосподарське угіддя, хоч по закону не має на це права.
    Зважаючи на цю ситуацію, керівнику ТОВ «Захар Беркут» М. Голодович вартує звернутися до керівництва держави, керівників правоохоронних органів невідкладно вжити відповідних заходів, щоби припинити незаконні дії ТзОВ «Захар Беркут»з рейдерського захоплення і використання сільськогосподарських угідь.
    Рейдери турбази “Захар Беркут” атакували землю селян в с.Волосянка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *