ОСТАННІ НОВИНИ

УТОС та заньківчани дадуть концерт незрячих у Білорусії

Львівський портал

|

Львівська обласна організація УТОС та Львівський національний драматичний театр ім. М. Заньковецької організовують спільний концерт незрячих виконавців у Білорусії. Талановиті молоді люди дадуть інтегрований концерт «Поспішайте до рідної мами, сини» 9 березня у Брестському театрі музики і драми. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила голова правління УТОС Оксана Потимко.

Незрячі солісти у супроводі оркестру театру ім. М. Заньковецької виконають твори української та світової класики, а також твори сучасних композиторів. Більшість учасників концерту не мають музичної освіти, однак дуже талановиті. Сам по собі проект є унікальним для багатьох країн Європи. Україна, зокрема Львівщина, стала другою після Італії державою світу, яка втілила подібний задум у життя.

Крім самих виконавців у Білорусію їдуть також супроводжуючі та члени оркестру. На концерт для групи з 50 осіб виділили з міського бюджету 20,5 тис. грн. Побачити виступ української молоді можна буде безкоштовно.

В Україні товариство незрячих засноване 4 червня 1933 року. Сьогодні осередки УТОС працюють у всіх обласних центрах. У Львові товариство об’єднує понад три тисячі інвалідів по зору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *