ОСТАННІ НОВИНИ

Посередники «нагріли» львів’ян на майже 4,5 млн. грн при купівлі німецьких трамваїв

Львівський портал

|

За допомогою УСБУ у Львівській області та УДСБЕЗ ГУ МВСУ у Львівській області, працівники КРУ встановили, що комунальне підприємство «Львівелектротранс» при купівлі німецьких вживаних трамваїв переплатили посередникам майже 4,5 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба КРУ у Львівській області.

Зясували, що «Львівелектротранс» заключив угоди на поставку товару з двома українськими ТзОВ. Таким чином, товариство №1 придбали 22 трамвайних вагони у закордонних фірм (міста Ерфурт та Гера, Німеччина). А товариство №2 придбало трамваї у семи підприємств-посередників. Кожне підприємство з цього ланцюжка отримало економічну вигоду від даних операцій, що сприяло збільшенню вартості товару. Внаслідок такого посередництва вартість придбаних трамваїв зросла на 4,4 млн. грн.

Нагадаємо, що для оновлення рухомого складу «Львівелектротрансу» з міського бюджету виділили 10,6 млн. грн. За 9,8 млн. грн. придбали 22 трамвайних вагони чеського виробництва. За інформацією КРУ, лише 12 з них пройшли модернізацію. Як з’ясувалось згодом, вказані трамвайні вагони потребують переобладнання.

При перевірці на підприємстві виявили ще цілу низку порушень фінансового законодавства. Зокрема встановлено, що без застосування процедур закупівель підприємством закуплено товарів і послуг на 1,1 млн. грн. Без проведення конкурсу в оренду було передано комунальне майно, внаслідок чого підприємство та, відповідно, міський бюджет недоотримали 300 тис.грн. орендної плати. Також без погодження з управлінням комунального майна Львівської міської ради списано основні засоби залишковою вартістю 200 тисяч гривень. Тепер належну оцінку проведеним операціям дають правоохоронні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *