ОСТАННІ НОВИНИ

Вбивство нігерійця у Львові не має расового підґрунтя – Гаталяк

Львівський портал

|

Убивство громадянина Нігерії, що трапилося в центрі Львова у січні цього року, не має расового підґрунтя. Про це під час прес-конференції повідомив помічник міністра служби регіонального контролю управління моніторингу дотримання прав людини в ОВС у Львівській області Тарас Гаталяк.

«Зараз можна з упевненістю сказати про те, що всі розмови про расове підґрунтя цього злочину не мають під собою підстав» – сказав він.

Т.Гаталяк зауважив, що правоохоронці проробили значну роботу і додав, що незабаром суспільство дізнається про справжні причини цього злочину, а він не може повідомити більше деталей через таємницю слідства.

Водночас керівник Харківської правозахисної групи Євген Захаров зауважив, що моніторинг, проведений групою, показує, що число таких злочинів в Україні збільшується.

За його даними, до 2005 року це явище в Україні було незначним, однак вже з 2006 року напади на іноземців стали фіксувати десятками. Якщо в 2006 році зафіксували 14 нападів і два вбивства іноземців, то минулого року – відповідно 84 напади і 4 вбивства.

«Збільшення нападів на осіб не слов’янської зовнішності – це тривожний симптом, який свідчить про те, що ця хвиля расизму і ксенофобії, що має місце в Росії, то мусимо констатувати, що ця хвиля докотилася до нас і ми мусимо з нею боротися» – заявив він. За словами Є.Захарова, не можна допустити, щоби у нас була така сама ситуація як у Росії, де злочини проти іноземців реєструють десятками тисяч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *