ОСТАННІ НОВИНИ

Суд призупинив слідчі дії СБУ у «Нафтогазі»

Львівський портал

|

Шевченківський районний суд м. Києва своєю постановою призупинив слідчі дії у справі щодо посадовців НАК «Нафтогаз України» і Енергетичної митниці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні журналістам народний депутат України Сергій Власенко, який прибув у приміщення НАК «Нафтогаз України».

«Кілька хвилин тому Шевченківський суд призупинив слідчі дії у справі щодо посадовців «Нафтогазу» й Енергетичної митниці. Всі слідчі дії мають бути призупинені», – сказав він.

При цьому депутат зазначив, що йому не відомо, хто подавав позов до суду, а «мені відомий тільки цей факт щодо цієї постанови».

Також С.Власенко додав, що «у зв`язку з призупиненням цих дій природний газ не є арештованим».

Як повідомляв УНІАН, слідчим управлінням СБУ 2 березня було порушено кримінальну справу за фактом заволодіння чужим майном, а саме – понад 6 млрд. кубометрів природного газу на суму 7 млрд. 500 млн. грн. шляхом зловживання службовими особами НАК «Нафтогаз України» своїм службовим положенням. У рамках справи було затримано заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби Тараса Шепітька. Служба безпеки заявляє, що розслідування кримінальної справи відбувається під наглядом Генеральної прокуратури України і в суворій відповідності із законом з використанням усіх повноважень, наданих службі.

Сьогодні вранці, 4 березня, перед відльотом до Франції прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що в Україні почалися політичні репресії відносно співробітників Енергетичної митниці за розмитнення 11 млрд. куб. м природного газу, що знаходиться в сховищах України, в інтересах НАК «Нафтогаз України».

«Почалися арешти людей, які на своїх посадах протистоять корупції, не виконують злочинних наказів високих посадовців. По суті справи, проти них почалися масштабні політичні репресії», – заявила прем`єр.

Вона повідомила, що вночі був заарештований один із співробітників Енергетичної митниці Т.Шепітько, який, за її інформацією, був запрошений в СБУ.

Також вона повідомила, що 11 млрд. куб. м газу були повністю розмитнені в інтересах НАК «Нафтогаз України» за угодою купівлі-продажу. «Вони офіційно й законно куплені, вони повністю розмитнені й сьогодні є власністю НАК «Нафтогаз України», – сказала Ю.Тимошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *