ОСТАННІ НОВИНИ

У Криму навмисне роздмухують ворожнечу проти українців і татар – Захаров

Львівський портал

|

Керівник Харківської правозахисної групи Євген Захаров вважає, що в Криму спеціально роздмухують ворожнечу проти українців і татар. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Львові.

«У Криму навмисне роздмухується ворожнеча проти українців і кримських татар. Ц е робиться з Росії і я в цьому абсолютно впевнений. Те, що там відбувається, схоже на те, що певні організації отримали гранти і виконують їх. І поки що, скажемо так, реальної боротьби з цими явищами немає» – зазначив він.

Також на його думку, російські медіа дуже часто подають недостовірну інформацію про те, що відбувається в Україні.

«Російські журналісти часто подають інформацію, яка не відповідає дійсності з метою виставити Україну та українців у непривабливому вигляді, скажемо так дипломатично. І таких випадків я можу навести дуже багато» – сказав він.

У якості прикладу він навів історію про ляльку Гітлера, яку продавали на Петрівці. Про це з’явилася стаття в «Дзеркалі тижня», а потім один провідних російських каналів зняв на цю тему сюжет, в якому розказав, що ця лялька виготовлена в Україні, що вона дуже добре продається і що взагалі в Україні молодь виховують в нацистському дусі.

«Жоден з цих постулатів не відповідав дійсності, але наступного дня цей матеріал уже тиражували західні медіа із наступними недоречностями. Одна з газет дописалася до того, що в Україні будують концтабори» – сказав Є.Захаров і додав, що потім кілька місяців ХПГ вимагала забрати цю інформацію і розмістити спростування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *