ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині продавці, швачки та водії найбільше ризикують залишитися без роботи

Львівський портал

|

Близько 45 тисяч жителів Львівщини, які залишилися без роботи, зареєстровано в обласному центрі зайнятості. Щодня до служб зайнятості звертається в середньому 55 осіб. Про це сьогодні під час засідання експертного клубу ЦЕДК «Тема» щодо соціальних наслідків безробіття на Львівщині повідомила заступник директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук.

За її словами, найскладніша ситуація із працевлаштуванням у гірських районах області: Самбірському, Старосамбірському та Турківському, а також у Бродівському та Радехівському, де майже відсутні вакансії. Загалом, впродовж останніх місяців удвічі зменшилася кількість вакантних посад. На сьогоднішній день, на одне робоче місце у Львівській області претендує 20 осіб, а власне у Львові – 5.

О.Іванчук назвала й основні підприємства, які останнім часом найсуттєвіше поповнили число безробітних на біржі праці. «Найбільше працівників було звільнено в ТзОВ «Золочівагро» – 115, «Радехів-цукор» – 91, ТзОВ «Сільпо» – 34, щодо Львова, то найбільше у військовій частині А-3870, де вже звільнено 112 людей, і планується звільнити – 125, оскільки цю частину ліквідовують», – розповіла О.Іванчук.

Вона також назвала «найпопулярніші» професії, представники яких частіше всього підпадають під звільнення: продавці, водії, швачки, бармени, офіціанти. «Водночас варто зазначити, якщо перелічити вакантні посади, то будуть названі практично ті ж професії», – зазначила представник центру зайнятості.

За словами О.Іванчук, у лютому вдалося працевлаштувати 2,5 тисячі осіб, а до кінця року заплановано знайти нове місце праці для 35 тисячі безробітних.

Водночас вона запевнила, що наразі у Львівській області не виникало проблем із виплатою допомоги безробітним. Кошти в обласний центр зайнятості на цю статтю витрат надходять без перебоїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *