ОСТАННІ НОВИНИ

Відкрилась виставка полотен Шевченка періоду заслання в Казахстані

Львівський портал

|

У Львові сьогодні відкрили унікальну виставку «Шевченко. Повернення в Україну», присвячена 195-річниці з дня народження Т.Г.Шевченка. Протягом 3-6 березня у львівському Палаці мистецтв вперше в історії України будуть представлені полотна Кобзаря періоду заслання в Казахстані. 
Серед експонатів оригінали картин «Версавія», 1860 року, виконані з живописного оригіналу К.Брюллова та портрет Прасковії Даленго-Залеської, 1859 року, з Державного музею мистецтв ім. А. Кастеєва, (Республіка Казахстан, Астана). Оригінали цих творів жодного разу не вивозилися з Казахстану в Україну, ні за часів Радянського Союзу, ні за часів незалежної України. 
Також представили більше 40 графічних робіт з київського Національного музею Тараса Шевченка, оригінали картин з львівського Національного музею ім. А. Шептицького (картини та маска Т.Г.Шевченка). Виставку оригінальних картин Шевченка доповнять полотна казахстанських та українських художників, які присвячували свої твори образу Шевченка. 
Окремо представили понад 100 Кобзарів – раритетних видань Тараса Шевченка з приватної колекції та з колекції Львівського палацу мистецтв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *