ОСТАННІ НОВИНИ

Під час акції до дня захисту тварин стерилізувати своїх котів зголосилося 38 львів’ян

Львівський портал

|

Власники 38 котів виявили бажання стерилізувати своїх тварин під час акції, яку організував ЛКП «ЛЕВ» спільно з Західно-Українським товариством захисту тварин до міжнародного дня котів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З них 5 котів буде стерилізовано безкоштовно, а решту – на пільгових умовах. Для кота це 50 гривень, а для кішки – 100 грн. Протягом двох тижнів усіх тварин буде прооперовано.

«Для нас важливо напрацювати механізм регуляції чисельності безпритульних тварин. Ця акція не є одноденним моментом, ми хочемо таким чином стерилізувати не тільки котів, а й собак на пільгових умовах. А цією акцією хочемо започаткувати цю роботу», – каже директор ЛКП «Лев» Олександр Стаєнний.

Захід щодо популяризації кастрації котів міська рада спільно з громадськими організаціями проводить вперше. Торік було організовано акцію до міжнародного Дня захисту тварин. Як результат, відбулось пожвавлення стерилізації тварин. Львів’яни дізнались більше про методи регуляції чисельності бездомних тварин. Адже ще донедавна у місті ніхто не вирішував ці питання. В той час науково доведено, що контроль чисельності популяції котів, які мають власників, призводить до значного зменшення популяції безпритульних тварин.

У комунальному підприємстві «ЛЕВ», яке займається контролем чисельності дрібних домашніх тварин у місті, нещодавно обладнано ветеринарну клініку. Відтепер у Львові безпритульних тварин стерилізують і повертають під опіку людей, які піклуються про них. Приміщення стаціонару для тварин зараз дозволяє стерилізувати та утримувати під наглядом ветеринарних лікарів 30 тварин на місяць. Стерилізовані тварини не дають потомства, яке поневіряється вулицями міста. Це перший етап змін.

Проте безпритульних тварин стане менше, тільки тоді коли власники тварин усвідомлять свою відповідальність за своїх чотирилапих друзів і їхнє потомство. Після того, як львів’яни усвідомлять переваги стерилізації дрібних домашніх тварин, біля смітників поменшає бродячих собак, а у підвалах не житимуть коти.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *