ОСТАННІ НОВИНИ

«Азовінтекс» уже накопав котлован під стадіон на 11,5 млн грн.

Львівський портал

|

Земельні роботи з підготовки котловану майбутнього євростадіону у Львові уже «потягнули» з міського бюджету 11,5 млн грн. Таку суму озвучив сьогодні голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть, який доповідав на засіданні Координаційної ради з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, що відбулося під головуванням Президента України Віктора Ющенка.

Керівник Львівщини повідомив, що загальний бюджет обласної програми підготовки до Євро-2012 становить 12,8 млрд грн, у т.ч.: держбюджет – 2,5 млрд грн, місцеві бюджети – 2,1 млрд грн, кошти інвесторів – 8,2 млрд.грн.

Передбачений обсяг фінансування у 2009 році становить 1,85 млрд грн, у т.ч.: держбюджет – 479,3 млн грн, місцеві бюджети – 656,0 млн грн, інвестори – 714,8 млн грн.

Окрім цього, рішенням сесії Львівської обласної ради затверджено фінансування заходів з підготовки до ЄВРО-2012 за рахунок коштів обласного бюджету на загальну суму 27,55 млн грн, у т.ч. на 2009 рік – 5,75 млн грн.

Стосовно будівництва стадіону у Львові на 30 тисяч глядачів М.Кміть повідомив, що джерело фінансування – міський бюджет. 16 лютого цього року Львівська міська рада прийняла «Бюджет розвитку м.Львова на 2009 рік», в якому передбачено 370 млн грн на будівництво стадіону. Роботи з будівництва розпочаті у листопаді 2008 р.  Наразі завершено підготовчі роботи. Проводяться земельні роботи. Стан виконання робіт з підготовки котловану – 65%. На стадії завершення підготовка фундаменту північної сторони стадіону. Роботи ведуться у дві зміни.

За інформацією голови ЛОДА, станом на 26 лютого виконано робіт на загальну суму 11,5 млн. грн. Однак досі залишається проблемним питання щодо розрахунку з компанією «Альпіна» за розроблений проект будівництва стадіону. Як зазначає М.Кміть, вина за не проведений розрахунок залишається за Львівською міською радою.

Водночас губернатор Львівщини розповів про те, що вдалося зробити за 2008 рік. Зокрема, завершено стадію «Проект» та розпочато будівництво стадіону у Львові на вул. Стрийській – Кільцева дорога; завершено розробку проекту реконструкції перону та злітно-посадкової смуги Львівського аеропорту; розпочато розробку проектів реконструкції та будівництва готелів у Львові; розпочато реконструкцію стадіону Львівського державного університету фізичної культури; розпочато будівництво трамвайної колії, яка з’єднає центр м.Львова зі стадіоном та ін.

Натомість впродовж минулого року не вдалося розпочати цілу низку із запланованих робіт, відповідно до Генерального плану з інфраструктури: реконструкцію стадіону «Сокіл» по вул. Патона, 8 у м.Львові (затримка передачі в оренду майнового комплексу стадіону від Львівської міської ради до ФК «Львів»); реконструкція стадіону «Юність» по вул. Болгарській, 4 у м.Львові (розроблена стадія «ескізний проект», проблеми фінансування); реконструкцію стадіону «Україна» по вул. Липова алея, 5 у м.Львові (розроблений ескізний проект); будівництво спортивно-оздоровчого комплексу “Діамант-Пустомити” у м.Пустомити по вул. Спортивній, 1 (Пустомитівська міська рада призначила проведення аукціону з права продажу довготермінової оренди земельної ділянки для будівництва комплексу на 06.03.09 р.).

У 2009 році передбачаються проблеми з фінансуванням реконструкції готелів та тренувальних центрів у зв’язку з невидачею кредитів банками. Станом на 26 лютого міністерствами не надано інформації про розподіл коштів на фінансування об’єктів ЄВРО-2012 у Львівській області за рахунок коштів Держбюджету, що стримує підготовку планів з їх реалізації (з даного питання ОДА звернулася до міністерств листами від 06.02.09 р.).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *