ОСТАННІ НОВИНИ

«Свободівці» встановили пам’ятний знак замордованим українцям

Львівський портал

|

Всеукраїнське об’єднання “Свобода» встановило пам’ятний знак українцям, закатованим польськими шовіністами та радянськими партизанами у 1943-44 рр. минулого століття. Про це повідомляє прес-служба ЛОО ВО “Свобода”.

Дубовий хрест, обвитий терновим вінком встановлено неподалік сіл Жарків та Гута Пеняцька. На таблиці зроблено напис: «Директору школи с. Ясенів Івану Вавріву, його дружині, пароху с.Ясенів о.Мартину Болюті та багатьом іншим мирним мешканцям навколишніх сіл, закатованим польськими шовіністами та радянськими партизанами у 1943-44 рр. Вічная пам’ять!».

Нагадаємо, що 28 лютого “свободівці» освятять символічний хрест закатованим українцям, а згодом на його місці постане величний монумент.

За словами заступника голови «Свобода» з питань національної пам’яті Олега Панькевича, цією акцією біля Жаркова вони хочуть вшанувати цих людей, які загинули від рук різних окупаційних режимів.

« Ми хочемо, щоби українська  влада не клала квіти до пам’ятника так званим жертвам українських націоналістів, як це було у Павлокомі, а щоби віддала шану жертвам польського шовінізму. А ми також віддамо шану мирним польським мешканцям, які на території України загинули від рук німецьких окупантів», – зазначив Олег Панькевич.

Після освячення пам’ятника закатованим українцям “свободівці» приєднаються до вшанування поляків зі с. Гута Пеняцька, які загинули у 1944 р. від рук німецьких окупантів.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *