ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко і Тимошенко домовляться вже завтра

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко впевнений, що завтра йому вдасться спільно з прем’єр-міністром та керівником парламенту виробити узгоджену позицію щодо відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це він заявив під час зустрічі з послами країн G-7 (Великої сімки).

За словами В. Ющенка, завтра зранку запланована нарада з керівником уряду, головою ВР та керівником Національного банку, на якій обговорюватимуться неузгоджені позиції та відбуватиметься пошук компромісу для того, щоб Україна могла вийти з єдиною консолідованою політикою щодо співпраці з МВФ.

Також В. Ющенко повідомив, що зараз завершується робота над спільним листом Президента, прем’єр-міністра та голови ВР до МВФ.

«Ми опрацювали лист намірів до МВФ разом з прем’єр-міністром та головою ВР. Думаю, що за сьогодні-завтра цей документ буде доопрацьований», – сказав В. Ющенко.

Президент підкреслив, що від того, чи відновить Україна співпрацю з МВФ, залежить чи зможе вона подолати кризу.

За його словами, втілення програми МВФ дасть змогу Україні розпочати співпрацю з іншими міжнародними фінансовими установами такими як Світовий банк, а також іншими країнами, зокрема ЄС та США.

В. Ющенко підкреслив, що сьогодні «МВФ допускає велику еластичність в поглядах», в тому числі і щодо показників дефіциту бюджету України.

«Це дає надію, що переговори завершаться успішно», – сказав президент додавши, що цей діалог з МВФ ніщо не може замінити.

Він нагадав, що для того, аби відновити співпрацю з МВФ необхідно внести зміни до бюджету та ухвалити другу частину антикризового пакета, передає УНІАН.

Раніше прем`єр-міністр Ю.Тимошенко закликала Президента і голову Верховної Ради Володимира Литвина підписати спільне звернення до керівництва МВФ про готовність до співпраці і реформування економіки. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *