ОСТАННІ НОВИНИ

До Збройних Сил України не братимуть «усіх підряд призовників»

Львівський портал

|

В умовах кризи Міністерство оборони України підвищує вимоги до кандидатів на проходження служби у Збройних силах. На цьому наголосив міністр оборони Юрій Єхануров на презентації видання «Біла книга-2008: оборонна політика України», що відбулася сьогодні у Києві. Ю.Єхануров, зокрема, спростував інформацію про те, що в умовах фінансово-економічної кризи Міноборони нібито скорочує кількість військовослужбовців контрактної служби.

Як повідомив міністр, на сьогодні Збройних силах служать 53% контрактників.

«Це дуже далеко від тих параметрів, які визначені програмою переходу Збройних сил на професійну основу», – зауважив Ю.Єхануров, додавши, що через недофінансування ці плани будуть переглянуті, але жодного скорочення не відбувається.

У свою чергу, начальник Генерального штабу ЗСУ генерал армії України Сергій Кириченко зазначив, що сьогодні на строкову службу військові комісаріати відбирають лише одного з десяти призовників, тобто тих, які є кращими за своїми якостями для служби в армії.

У зв’язку з цим С.Кириченко підкреслив, що Міноборони висуває вимогу брати на службу за контрактом не гірших кандидатів, ніж призовники строкової служби.

«Не брати усіх підряд, а тих, хто є вищим за рівнем підготовки військовослужбовців строкової служби», – наголосив С.Кириченко.

За інформацією УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *