ОСТАННІ НОВИНИ

Майже половина українців готові емігрувати з країни

Львівський портал

|

В умовах української фінансової та економічної кризи майже половина українців замислюється над тим, щоб залишити країну. Такі дані опитування, проведеного Інформаційним агентством ЛІГАБізнесІнформ.
На запитання "Чи виникалиа у вас коли-небудь думка емігрувати з України?" позитивно відповіла майже третина респондентів – користувачів українського сегменту мережі Інтернет. При цьому багато хто з них, коментуючи запитання, заявили, що вже давно виїхали з України, а ряд користувачів, відповідаючи, часто вживали слова "мрію" і "не можу дочекатися, коли виїду".
Дуже показовою виявилася розгорнута відповідь одного з респондентів: "Мені взагалі ніколи не подобалася ця країна, хоча вона і є для мене рідною. Ці катаклізми в країні відбуваються з дня проголошення Незалежності. Ось, ми незалежні, а краще жити не стали. Навіть гірше. Коли я чую про рівень життя людей таких країн як Франція, Англія, навіть Фінляндія, мене починає мучити питання: "Чому ж у нас в країні все далеко не так, ми що, чимось гірші? Так, може, це все пов`язано з нашою історією, однак наша країна вже незалежна 17 років, а за цей період ми не просунулися вперед! ".
Майже 16,5% респондентів зазначили, що вже давно хотіли виїхати з України, і саме зараз настав найкращий момент для такого кроку.
В якості аргументів респонденти називали відсутність в України майбутнього, діяльність політиків, яких громадяни, як і раніше, не проти відправити, наприклад, "на безлюдний острів", відсутність довгострокових перспектив для громадян та застій у розвитку державності.
Водночас, понад чверть користувачів не вважають еміграцію виходом, хоча подібний варіант розвитку подій приходив в голови і цій категорії громадян. І, в свою чергу, майже 20% респондентів ніколи не хотіли залишати рідну країну, незважаючи на кризу і пертурбації в Україні.
"Там добре, де нас немає. Потрібно навчитися поважати себе і добитися від влади поваги до себе", – стверджує ця група респондентів, додаючи: "емігрувати – бажання, але не можливість, тому потрібно наводити порядок в країні – глобально".
І лише трохи більше 4% користувачів ніколи не замислювалися про можливу еміграції. "Батьківщину не вибирають", – резюмували вони.
Опитування проводилося Інформаційним агентством ЛІГАБізнесІнформ на порталі ЛІГА.net в лютому 2009 року в режимі Online. Участь у ньому взяв 3531 користувач українського Інтернету.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *