ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА запевняє, що порушень законодавства при формуванні бюджету області не було

Львівський портал

|

Порушень чинного законодавства при формуванні та затвердженні бюджету Львівської області на 2009 рік не було. У цьому запевняє головне фінансове управління облдержадміністрації, передає прес-служба ЛОДА.

Як йдеться у повідомленні, Міністерство фінансів України відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» надало місцевим бюджетам Львівщини контрольні цифри, які не забезпечили в повному обсязі потребу в коштах з утримання бюджетних установ та органів місцевого самоврядування на оплату праці в сумі 202,2 млн.грн., продуктів харчування та медикаментів – 16,5 млн.грн., енергоносіїв – 108,1 млн.грн., а також завищені завдання за доходами в частині мобілізації податку з доходів фізичних осіб на суму 100 млн.грн.

Про це обласна державна адміністрація повідомила Верховну Раду України, Міністерство фінансів України та Головне контрольно-ревізійне управління України. «Тому цей факт був очевидний, а не виявлений КРУ як порушення чинного законодавства», – наголошує ЛОДА.

Задля часткового збалансування місцевих бюджетів Львівщини, органи влади на місцях знайшли внутрішні фінансові ресурси, зокрема, на проведення захищених статей витрат спрямовано вільні залишки бюджетних коштів, інші власні надходження місцевих бюджетів, перерозподілено видатки непершочергового характеру. Це дозволило своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам бюджетних установ, розраховуватись за спожиті енергоносії.

«У разі неодержання фінансової підтримки з державного бюджету, оплата праці та енергоносіїв й надалі проводитиметься в першочерговому порядку. Для своєчасного та в повному обсязі здійснення зазначених витрат буде обмежуватись фінансування видатків з господарського утримання установ, медикаментів, харчування тощо», – зазначають у головному фінансовому управління ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *