ОСТАННІ НОВИНИ

Під час марафону здоров’я у Львові перевірятимуть дітей з інтернатів на рак шкіри

Львівський портал

|

23 лютого 2009 року у Львівській області розпочнеться перший тур благодійного Всеукраїнського марафону здоров’я, за підтримки Президента України Віктора Ющенко. Ініціатором проведення марафону стала доктор медичних наук, автор та виконавець українських пісень Ольга Богомолець. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Основна мета першого туру Всеукраїнського марафону здоров’я Ольги Богомолець – допомога дітям-сиротам і дітям із малозабезпечених родин, що потребують сучасної онкологічної медичної допомоги.

Зокрема, у цей день, професор Ольга Богомолець проведе благодійні медичні огляди учнів 6 шкіл-інтернатів Львівської області за допомогою єдиного в Україні епілюмінісцентного дерматоскопу, призначеного для ранньої діагностики захворювань на меланому.

А вже о 18 годині Богомолець дасть благодійний концерт «Янголе мій», підчас якого вона виконає авторські українські романси на вірші Ліни Костенко, Євгена Сверстюка та власні вірші.

Концерт відбудеться у Львівській філармонії. Вхід безкоштовний.

Довідка.

Злоякісні пухлини шкіри посідають в Україні друге місце в структурі онкологічних захворювань. Найбільш небезпечне серед них – меланома. В нашій країні смертність від меланоми складає майже 95% (за 5 років). Така висока смертність пов’язана не з відсутністю методів лікування, а із несвоєчасною діагностикою. Навіть досвідченому лікарю інколи складно визначити початкову стадію злоякісного переродження родимки. Тим не менш сьогодні новітнє досягнення в дерматології – метод комп’ютерної епілюмінесцентної дерматоскопії – дозволяє спеціалістам виявити родимку, яка перероджується, на ранній стадії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *