ОСТАННІ НОВИНИ

П’ятьом українським банкам Fitch понизив рейтинг

Львівський портал

|

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило індивідуальні рейтинги п’яти українських банків: Укрсиббанку, Укрсоцбанку, Прокредит Банку, Правекс-банку і ВТБ Банку. Про це говориться в повідомленні Fitch, передає proUA.

Зокрема, індивідуальні рейтинги Укрсиббанку, Укрсоцбанку, Прокредит Банку агентство Fitch знизило з рівня D до D/E, а індивідуальні рейтинги Правекс-банку і ВТБ Банку – з D/E до Е.

Така зміна рейтингів Fitch пояснює ризиками того, що дані банки зажадають підтримки, щоб уникнути зростаючих економічних проблем.

Агентство пов’язує зниження рейтингів банків з посиленням ризиків ліквідності і ризиків, пов’язаних з якістю активів, а також вищим тиском на капітал з яким стикаються українські банки в результаті різкого зниження курсу гривні в 4 кварталі (жовтень-грудень) 2008 року, і негативним прогнозом щодо економіки України.

Відповідно до рейтингової шкали Fitch, індивідуальний рейтинг рівня D присвоюють банку, якому властиві певні недоліки, пов’язані з внутрішніми або зовнішніми чинниками, і існують побоювання щодо його прибутковості, прозорості і стійкості балансу, клієнтської бази і якості менеджменту, економічного середовища або перспектив розвитку.

Індивідуальний рейтинг рівня Е присвоюють банку, що має дуже серйозні труднощі, і якому вже потрібна або, швидше за все, буде потрібна зовнішня підтримка.

Нагадаємо, 13 лютого Fitch знизив довгострокові рейтинги дев’яти українських банків: «Форуму», Правекс-банку, Прокредит Банку, Сведбанку, Укрсиббанку, Укрсоцбанку, ВТБ Банку, Ощадбанку і Укрексімбанку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *