ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні немає лідера, здатного об’єднати країну – Кучма

Львівський портал

|

В Україні сьогодні немає лідера, здатного не на словах, а на ділі запропонувати програму об`єднання всієї країни, вважає екс-президент Леонід Кучма.

"Сьогодні немає лідера, здатного не на словах, а на ділі запропонувати програму об`єднання всієї країни, а не окремої частини народу", – сказав він в інтерв`ю дніпропетровській газеті "Наше мiсто", говорячи про прогнози майбутніх президентських виборів, зазначивши, що вважає невдячною справою робити зараз такі прогнози.

"Хоча, безсумнівно, жорстка (якщо не сказати жорстока) боротьба розгорнеться між Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко. Ці два реальних претенденти проглядаються", – вважає Кучма, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Але розвиток економічної ситуації, криза в Україні можуть переплутати карти багатьом гравцям і до кінця виборчої кампанії розставити зовсім інші акценти", – зазначив він.

У той же час екс-президент знову висловився за необхідність припинити розмови про дострокові президентські і парламентські вибори.

"А ось після чергової кампанії з виборів глави держави, яка має пройти строго відповідно до Конституції, напевно, необхідно буде провести дострокові парламентські вибори", – сказав Кучма, додавши, що на цих виборах "кандидат повинен бути "прив`язаний" і до партії, і до виборчого округу.

"З нинішнім же складом Верховної Ради, яким би семи п`ядей у лобі не був майбутній президент, нічого в нього не вийде. Адже при розстановці сил 50 на 50 у парламенті процес ухвалення невідкладних, украй необхідних країні законів буде загальмовано. А щоб прибрати безлад із місцевих рад, їхніх депутатів варто обирати за мажоритарною системою", – сказав він.

Говорячи про свої взаємини з нинішніми керівниками України, Кучма зазначив: "З (президентом Віктором) Ющенком я жодного разу не зустрічався після того, як він став президентом. Ну а з (прем`єром Юлією) Тимошенко в нас давня "любов". 

Відповідаючи на уточнююче питання, як складаються відносини з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем, екс-президент відповів: "Давати поради і рекомендації можна тим, хто їх хоче почути, а головне – їх зрозуміти", передає Українська правда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *