ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині півторарічний хлопчик постраждав від материної байдужості

Львівський портал

|

У місті Моршин жінка ледь не довела свого півторарічного сина до загибелі, повідомляє ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області. Жінка тримала дитину в умовах, неприйнятних для малюка: у холодній брудній квартирі з розкиданими пляшками та недопалками, з тарганами та у компанії своїх друзів-наркоманів і алкоголіків. Малюка одягали та підгодовували сусіди та працівники Моршинської служби у справах дітей. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

За інформацією служби у справах дітей, хлопчик неодноразово потрапляв до Моршинської лікарні із запаленням лімфатичних вузлів. Дитині навіть зробили операцію, але реабілітаційний період у лікарні дитина не провела через безвідповідальність матері.  

Відтак працівники служби у справах дітей Моршинської міської ради повідомили горе-матір, що забиратимуть у неї дитину через суд.

Вочевидь, злякавшись, жінка взяла немовля та втекла у село Кавське, де і переховувалася кілька діб. Затримали жінку вже тоді, коли та приїздила до Львова, аби отримати грошову допомогу у банку. Вона зізналася правоохоронцям, що переховує дитину у будинку своїх знайомих. Проте, на великий подив самих правоохоронців та служби у справах дітей, дитина знаходилася не у житловій будівлі, а у хліві. Дитина була дуже голодною та переохолодженою. Опісля медичного огляду у дитини виявили запалення легень.

Наразі малюк перебуває у Стрийській центральній лікарні, стан його здоров’я дещо покращився. До нього щодня приїздить дідусь та привозить свіже молоко. Рідна ж мати так і ні разу не відвідала малюка.

Як виявилося, дідусь вже кілька років опікується двома старшими братиками хлопчика. Вони виховуються у інтернаті, а на вихідних гостюють у діда. Забрати малюка дідусь не може через занадто маленький вік дитини. Тому, подальшу долю півторарічного малюка вирішуватиме суд, до якого вже скеровані всі матеріали щодо позбавлення матері батьківських прав. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *