ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарі створять медичний альянс Львівщини

Львівський портал

|

Медики львівської області обговорили принципи взаємної співпраці установ медичної галузі в регіоні та створення єдиного медичного простору для ефективної роботи у галузі збереження життя та здоров’я людей. Питання тісної взаємодії між відомчими та комунальними лікувальними установами обговорювали вчора на засіданні колегії керівників та головних лікарів відомчих клінік та лікувальних закладів, які фінансуються з місцевих бюджетів, повідомляє регіональний медіа-центр МО України у Львові.

Ідея створення такого альянсу народилася ще чотири роки тому, але практично не була реалізована. Домовленість між установами медичної галузі дозволить спільно реагувати на будь-які кризові стани та надзвичайні ситуації, які можуть виникнути. До того ж, єдиний медичний простір у регіоні дозволить уникнути складних бюрократичних процедур під час залучення до роботи потрібних медичних фахівців чи спеціалізованого та високовартісного медичного устаткування з одного лікувального закладу для потреб іншого.

Спільна діяльність базуватиметься на засадах безгрошового взаєморозрахунку, що важливо в умовах існуючої економічної нестабільності це дуже важливо. Це стосуватиметься навіть такого аспекту, як виділення коштів для підготовки фахівців. Путівка для навчання на курсах підвищення кваліфікації лікарського персоналу коштує зараз 2600 гривень при середній заробітній платі лікаря у 1200 гривень. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *