ОСТАННІ НОВИНИ

Міністр юстиції пояснив, коли банки не можуть забрати заставну квартиру

Львівський портал

|

Боржники по іпотечних кредитах можуть скористатися судовим захистом. Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр юстиції Микола Оніщук. Він пояснив – нові норми про вилучення заставленого житла не можуть бути застосовані до договорів, укладених раніше 14 січня 2009 р.

Нагадаємо, напередодні Мін`юст відкликав роз`яснення для громадян, де йшлося про те, що примусове стягнення застави можливе тільки на підставі судового рішення.

Микола Оніщук, Міністр юстиції: "Нові положення закону про іпотеку не можуть бути застосовані до відносин і договорів, які були укладені до 14 січня 2009 року. Кожен із тих, хто є боржником по кредитному договору, де є застава майна, в тому числі і по іпотечних договорах, може скористатись судовим захистом, а банки не можуть в свою чергу здійснити позасудове стягнення на майно".

Тим часом, речниця Прем`єр-міністра Марина Сорока заявила: уряд вважає некоректною заяву Мін`юсту щодо того, що банки можуть вилучати закладене майно громадян без суду. Вона повідомила, що Кабмін скасував це роз`яснення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *