ОСТАННІ НОВИНИ

Мери просять прийняти закон, який дозволить відбирати майно у неплатників компослуг

Львівський портал

|

Міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко має намір лобіювати ухвалення законопроекту про націоналізацію підприємств теплокомуненерго, що не можуть забезпечити своє функціонування.

"Я буду першим апологетом ухвалення закону про націоналізацію (підприємств теплокомуненерго)", – сказав він на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Навіщо їм пробачати (борги), якщо вони не можуть їх виплачувати. Давайте повертати все це в державну власність, а вже там пробачати борги державній компанії або допомагати державній компанії", – додав міністр.

Кучеренко заявив, що його міністерство наполягатиме на тому, щоб норма постанови уряду про погашення різниці в тарифах для ТКЕ поширювалася тільки на ті підприємства, що "зможуть нас запевнити, що вони зможуть нормально пропрацювати поточний рік".

Крім того, міністр повідомив про те, що в Міністерство ЖКГ звернулася Асоціація міст і громад України з проханням розробити і внести на розгляд парламенту законопроект, який би передбачав майнову відповідальність боржників за несплату за житлово-комунальні послуги.

Міністр відзначив, що "якщо вже голови міст звертаються до нас з таким проханням, то і вони вже розуміють критичну ситуацію, що склалася в теплоенергетиці в зв`язку з різким падінням кількості платежів від населення за отримані житлово-комунальні послуги".

За його словами, таке різке падіння виплат з боку населення разом з тими боргами, що існують у приватних підприємств і підприємств ТКЕ обласних і міських рівнів, може скласти "проблему, по суті, для національної безпеки, економіки й енергетичної безпеки України".

Кучеренко привів приклад критичної ситуації, що склалася в Івано-Франківську, де з нарахованих для оплати 30 млн. грн. влада оплатила лише 9 млн. грн. "А про Київ вже і казати не доводиться", – додав він.

Міністр закликав українців "не експериментувати з оплатою житлово-комунальних послуг і проводити оплату вчасно, тому що ситуація може перерости в катастрофічну".

Він повідомив, що дана пропозиція Асоціації міст і громад України буде запропонована для розгляду на найближчому засіданні Кабінету міністрів, а також передана в профільні комітети Верховної Ради.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *