ОСТАННІ НОВИНИ

Вакарчук підноситиме престиж «золотих рук»

Львівський портал

|

Міністерство освіти і науки провело Всеукраїнську нараду на тему «Перспективні напрями розвитку професійно-технічної освіти України на 2009 рік», – повідомляє п рес-служба Міносвіти.

В нараді взяли участь Міністр Іван Вакарчук, директор департаменту професійно-технічної освіти Тимофій Десятов, заступники начальників управлінь освіти і науки обласних (міських) державних адміністрацій, директорів навчально (науково)-методичних центрів (кабінетів) професійно-технічної освіти. Учасники обговорили стан, підходи, концепції та пріоритетні напрямки діяльності професійно-технічної освіти. Міністр Іван Вакарчук визначив завдання професійно-технічної освіти на цей рік. «Наше завдання — акуратно і грамотно провести реформи, відслідковувати «на марші» результат і коректувати, при потребі, їх хід. Наша мета — піднести престиж робітничої професії, і може навіть не так самої професії, як людей, які мають «золоті руки», – сказав Іван Вакарчук.

Міністр зазначив, що МОН спільно з органами місцевого самоврядування мають забезпечити якісно новий рівень системи підготовки робітників, розширити діапазон запровадження нових форм, методик, інновацій у навчально-виробничому процесі. На думку Міністра, цього року потрібно дати потужну, грамотну, яскраву й привабливу рекламу в суспільстві робітничим професіям.

«Сьогодні, в умовах «протверезіння» суспільства щодо повального здобуття вищої освіти та усвідомлення того, що вища освіта не є обов’язковою, — відзначив Міністр, —нашим завданням є охоплення молодих людей професійно-технічною освітою (яка не зупиняє їх на шляху подальшої освіти). Так ми вирішуємо і соціальну задачу зайнятості молоді».

З результатами наради підготовлено проект розпорядження про окреслення плану дій, спрямованих на реалізацію пріоритетних напрямів розвитку професійно-технічної освіти.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *