ОСТАННІ НОВИНИ

Пенсії під загрозою зриву

Львівський портал

|

Загальний борг українських підприємств до Пенсійного фонду України складає 2,3 млрд. грн., і це створює загрозу для своєчасної виплати пенсії.

Про це заявила заступник генерального прокурора Тетяна Корнякова у четвер, виступаючи на засіданні оперативної наради щодо дотримання законодавства про працю, повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За словами Корнякової, з метою створення видимого благополуччя керівники низки підприємств Донецької області за рахунок кредитів частково погасили заборгованості з виплати зарплати, але при цьому у Пенсійний фонд обов`язкові відрахування перераховані не були.

Аналогічна ситуація, за інформацією заступника генпрокурора, склалася й у Дніпропетровській області, де 15 підприємств також не відраховували гроші у Пенсійний фонд.

«Борг підприємств до Пенсійного фонду складає близько 2,3 млрд. грн. і це становить загрозу своєчасності виплати пенсії», – підкреслила вона.

Корнякова також закликала усіх прокурорів притягати до кримінальної відповідальності керівників тих підприємств, які працюють, але не відраховують пенсію до Пенсійного фонду.

«Я закликаю прокурорів там, де йде оплата зарплати і несплата у Пенсійний фонд, притягати до кримінальної відповідальності», – сказала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *