ОСТАННІ НОВИНИ

Львів віддаватиме борги ще багато років – депутат Смірнов

Львівський портал

|

Депутат міської ради Сергій Смірнов називає вершиною фантастики прийнятий міськрадою бюджет розвитку, в якому витрати заплановані на 400% більші, аніж реальні доходи.
«Планувати витрати в поза мільярд гривень – на 400% більші, ніж очікувані доходи в 240 мільйонів – це вершина фантастики. Для розуміння – найближчих 5 років при цьогорічних очікуваних реальних доходах всі вони підуть на покриття боргів. І це не рахуючи відсотків. З відсотками напевно доведеться віддавати всі до копійки доходи за найближчих 7-8 років! І це при умові, що курс євро збережеться на сьогоднішньому рівні. А якщо він полізе догори, то підрахунки взагалі стають астрономічними. Єдине сподівання залишається на те, що вистачить здорового глузду не витрачати одразу отой мільярд, щоб не загнати місто в ці шалені борги», – каже С. Смірнов.
За словами депутата, це не вперше, коли посадовці ратуші демонструють подібне. Аналогічна ситуація була минулого року, коли депутатам пропонували затвердити випуск муніципальних облігацій на 200 млн гривен.
«Я не голосував за минулорічну позику, в яку не вірив, і як показало життя, мав рацію. Цього разу я не голосував за задекларований бюджет розвитку, який в 5,8 рази перевищує доходи Львова за минулий передкризовий рік, до падіння цін на майно та землю. Вважав і вважаю, що бюджет потрібно було приймати, але з розрахунку витрат до реальних доходів. А в них можна було вмістити і дороги, і стадіон до Євро-2012 і необхідні ремонти. А якщо впродовж року коштів не вистачало б, то тоді й брати запозичення – реально необхідне під реальні конкретні проекти» – зазначив депутат.   

Що стосується інформації, на яку мали б опиратися депутати, голосуючи за такі величезні запозичення, то депутат констатує її повну відсутність.
«Ще за кілька днів до голосування я звернувся з проханням надати документи, які б розшифрували ці запозичення – скільки планується брати, під які відсотки, скільки коштів доведеться віддавати кожного року з усіх запозичень, що місто планує виставити як гарантію під покриття боргів, ефект від вкладення позичених коштів – тобто всю інформацію. І, переконаний, це повинні були знати не тільки депутати, але й кожен львів’янин, адже мова йде про кошти і майно громади. Цього так і не побачив. Це якась таємниця» – говорить Сергій Смірнов.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *