ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні реалізовуватимуть проект щодо попередження ВІЛ/СНІД серед військових

Львівський портал

|

Наступного понеділка Фонд Народонаселення ООН проведе в Києві прес-конференцію, присвячену реалізації компоненту ФНООН в проекті Європейського Союзу «Попередження ВІЛ-інфекції та інфекцій, що передаються статевим шляхом, серед військовослужбовців Збройних Сил та правоохоронних органів України». Про це повідомляє прес-служба представництва Європейської комісії в Україні. 

Україна продовжує займати одне з перших місць у східноєвропейському регіоні по темпах поширення епідемії ВІЛ/СНІД. Свідченням цього є статистика щодо інфікованих та померлих від СНІД людей. У порівнянні з 2000 роком число нових випадків інфікування зросло майже вдвічі, захворюваність на СНІД – майже у 4 рази, а смертність від СНІД у 3,8 рази. Щоденно в країні виявляється 53 випадки інфікування ВІЛ, а помирає від СНІД – 7 громадян України. За даними Українського центру профілактики і боротьби зі СНІД станом на 1 січня 2009 року в Україні офіційно зареєстровано 141 277 ВІЛ-інфікованих осіб.

ФНООН в Україні має 10-ти річний досвід роботи зі збройними силами та правоохоронними органами по запобіганню ВІЛ, СНІД. За цей час кілька тисяч військовослужбовців пройшли навчання з питань профілактики ВІЛ/ІПСШ, закуплено різне навчальне та медичне обладнання на суму понад 500 тисяч дол. США, видані підручники, плакати та інші інформаційні матеріали для військовослужбовців. Загальна сума впроваджених коштів – близько 1 мільйона дол. США.

Проект «Попередження ВІЛ-інфекції та інфекцій, що передаються статевим шляхом, серед військовослужбовців Збройних Сил та правоохоронних органів України» отримав фінансування від Європейського Союзу у розмірі 2,5 мільйони євро. Цей проект є продовженням попереднього проекту з підтримки комплексного підходу до профілактики ВІЛ/СНІД на національному рівні з бюджетом у 2 мільйони євро. ЄС також профінансував проекти з підтримки регіональних та місцевих органів державної влади з питань охорони здоров’я у застосуванні стратегічного підходу до профілактики ВІЛ/СНІД, який включав запровадження обов’язкового статевого виховання та профілактики вживання наркотичних речовин у більш ніж 60% шкіл України.

За результатами опитування, проведеного ФНООН серед військовослужбовців та солдатів строкової служби, було встановлено, що завдяки заходам, проведених у Збройних Силах та правоохоронних органах України протягом 2006-2008 років за фінансової і методичної допомоги ФНООН, показник обізнаності військовослужбовців та працівників правоохоронних органів щодо ВІЛ/СНІД зріс майже на 10% (з 70% у 2006 році до 79,3% у 2007 році).

Прес-конференція відбудеться у понеділок, 23 лютого о 13.30 у конференц-залі інформаційного агентства «УНІАН».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *