ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських школярів високо оцінили освітяни з Великобританії

Львівський портал

|

До Львова у рамках  Програми міжнародного розвитку вчителів приїхали освітяни з Великобританії.  З 15 до 20 лютого 2009 проходить зустріч на тему «Лідерство у складанні навчальних програм». Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Візити британських вчителів до навчальних закладів Львова, що відбулися за минулі роки, отримали високу оцінку гостей. Ці зустрічі надали можливості для професійного спілкування вчителів з Англії та України, сприяли творчому педагогічному пошуку. 

У Львові група вчителів з-за кордону концентрували свою роботу  у руслі викладацьких та навчальних стратегій та шкільного лідерства. Ця тема виступає пріоритетом  у плані розвитку школи у Сполученому Королівстві і має на меті покращити лідерство та допомогти вчителям навчати учнів. Під час перебування у Львові вчителі відвідали декілька львівських шкіл та садочків, працювали в трьох групах.

Керівник британської  групи вчителів Шері Пінер відзначила високий рівень володіння іноземними мовами учнів львівських шкіл, а також якісну організацію занять з боку вчителів. 

У 2009 році очікуються ще 2 візити вчителів з Великобританії до Львова: з 5 до 11 квітня 2009  на тему «Невстигаючі серед хлопців», з 12 до 18 квітня 2009 на тему «Навчання грамоти. Залучення батьків до співпраці зі школою».Найперший візит до Львова відбувся у 2002 році у рамках Програми міжнародного розвитку вчителів.

Програми міжнародного розвитку вчителів надають можливість більше, ніж 2 500 вчителям кожного року перейняти світовий досвід викладання у різних країнах, об’єднуючи мережу шкіл, вчителів та місцеву освітянську владу для партнерської співпраці, щоб випробувати моделі передового поступу, залучити зацікавлених професіоналів  в цілому світі до діалогу, намагаючись відгукнутися на виклики 21 століття. Візити відбулися за сприяння Центрального Бюро та Британської Ради.

Як повідомила спеціаліст управління освіти Львівської міської ради з закордонної співпраці Олена Лікcо, більше 50 львівських шкіл ведуть співпрацю в рамках міжнародних програм.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *