ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА розгляне використання вітрогенераторів, сонячних батарей та інших енергоощадних програм

Львівський портал

|

Відбулося засідання постійної комісії Львівської обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу. Депутати розглянули листи та звернення громадян та підприємств щодо пропозицій програм енергозбереження області. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.Зокрема, одне з київських виробничих об’єднань пропонує технології, що дозволяють використовувати електроенергію замість природного газу. Дане підприємство уже має досвід із встановлення енергозберігаючих та альтернативних джерел електричної енергії в Україні. Для Львівщини вони пропонують вітрогенератори, сонячні батареї (виготовлені в Україні), теплові насоси, використання нічного тарифу для опалювання і виробництва гарячої води.

Пропозиції до обласної програми енергозбереження вносить і підприємство з Вінниці. Як альтернативу газовому опаленню підприємство розробило за новітніми технологіями котел на твердому паливі. Установлення таких котлів у школах, дитсадках, інтернатах, лікарнях та інших бюджетних установах окупиться за один опалювальний сезон та дасть можливість зекономити в три-чотири рази бюджетні кошти.

Ці звернення комісія скерувала для розгляду і надання пропозицій в управління вугільної промисловості та паливно-енергетичного комплексу ЛОДА. Тут, як наголосив голова постійної комісії ЛОР з питань паливно-енергетичного комплексу Роман Дідусь, мають розробити програму з енергозбереження, де викласти комплексне бачення вирішення цієї проблеми у регіоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *