ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий нарікає на центральну владу, бо вчасно не переказують гроші

Львівський портал

|

Міський голова Львова Андрій Садовий під час сьогоднішньої прес-конференції вкотре бідкався тим, що центральна влада України регулярно кидає місцеве керівництво «під танк» своїми рішеннями.

У якості прикладу він навів ситуацію з «Львівелектротрансом», точніше, з компенсацією цьому підприємству коштів за перевезення пільговиків. «Минулого року за лютий  до міста перерахували компенсації майже на 1,7 млн гривень, а цього року – лише 200 тисяч» – сказав  А.Садовий.

За його словами, мінфін влаштував такий бюджетний розпис виплати компенсацій, згідно з яким половина річної суми запланована до виплати в грудні. «Ви думаєте, нам це заплатять?» – звернувся міський голова з риторичними запитанням до журналістів і сам собі відповів: «Думаю, що ні».

«Хай держава скаже людям, що вона не може оплачувати ці пільги, а не перекладає відповідальність на місцеву владу» – підкреслив А.Садовий.

Він вкотре проголосив сентенцію про те, що міра відповідальності, що лежить на місцевій владі, має урівноважуватися можливостями і повноваженнями для здійснення цієї влади. А зараз міська влада навіть не має важелів, щоби припинити діяльність кіоску, який біля школи торгує сигаретами чи салону грального бізнесу.

«Це  нас люди обрали і ми несемо відповідальність за цю територію,  відтак мусили б і мати повноваження, а зараз виходить, що мені ледь не до міністра охорони здоров’я треба телефонувати, щоби вирішити справу з якимось кіоском» – сказав А.Садовий.

На його думку, проблеми триватимуть доти, поки не відбудеться децентралізація влади і частина повноважень не перейде до місцевої влади. А.Садовий зазначив, що в ідеалі держава мала б залишити собі СБУ, прокуратуру і МВС, а все решта – віддати владі на місцях.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *