ОСТАННІ НОВИНИ

АПК підтримало птахофермерів у ситуації з підвищенням цін на ветеринарне обслуговування

Львівський портал

|

Під час засідання комісії з питань розвитку села та АПК Львівської обласної було розглянуто звернення виробників птиці стосовно тарифів на ветеринарне обслуговування птиці. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Зокрема, сільськогосподарські товаровиробники поскаржилися комісії, що попри зростанні цін на газ і електроенергію, на корм і концентрати, комісія контролю за цінами забороняє піднімати ціни на сільськогосподарську продукцію. Відтак, голова правління ТзОВ "Самбірська птахофабрика" Андрій Городоцький зауважив, що на їхньому підприємстві питання стоїть вже не в тому як заробити, а як не збанкрутувати. Адже така ситуація пов’язана із зростання курсу валюти, – підприємство закуповує частину кормів, обладнання, всі вакцини та медикаменти закордоном, – відмова банків надавати пільгові кредити для  сільськогосподарських товаровиробників та заборгованість держави щодо виплати відсотків за раніше отримані кредити. Крім того, він повідомив, що ціни зросли і на ветеринарне обслуговування птиці.

“Якщо в минулому році наша птахофабрика платила за ветеринарне обслуговування птиці в дозабійний і забійний періоди близько 2 копійок за голову птиці, то в цьому році така плата зросла до 6 коп. А ще від початку року птахофабрика отримала 5 приписів ветеринарної служби, хоча за п`ять попередніх років не було жодного”, – резюмував Андрій Городиський.

Водночас начальник управління ветеринарної медицини в Львівській області  Богдан Куртяк пояснив чому піднялися ціни на ветеринарне обслуговування. «Управління ветеринарної медицини є державною установою і мало б фінансуватися з державного бюджету у повному обсязі, але, на жаль, це не так. Лише 70% заробітної плати виплачується з бюджету, а на 30% зарплати і на комунальні послуги управління має заробити самостійно. А ще з кінця минулого року змінилися нормативи за якими обраховується плата за послуги. Тому так змінилися ціни на ветеринарні послуги», – повідомив Б. Куртяк.

Комісія розділяє стурбованість сільськогосподарських товаровиробників та рекомендує представникам птахофабрик Львівщини, підписуючи угоди надання ветеринарних послуг з районними ветеринарними лікарнями, додавати до договору протокол розбіжностей щодо запропонованих умов та цін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *