ОСТАННІ НОВИНИ

Порушено шість кримінальних справ щодо недотримання законодавста про соцзахист інвалідів

Львівський портал

|

Органи прокуратури Львівської області провели перевірки щодо додержання місцевими органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, органами державного контролю вимог Законів України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", "Про реабілітації інвалідів в Україні" та інших законодавств у сфері забезпечення прав осіб з обмеженими фізичними можливостями. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За результатами перевірок у 2009 році, з метою усунення порушень вимог чинного законодавства, спрямованого на соціальний захист інвалідів, органи прокуратури області внесли 99 подань, приписів, до дисциплінарної відповідальності вже притягнули 17 осіб, поставили питання про відповідальність майже 60 посадових осіб, заявили до суду 45 позовів, порушели 6 кримінальних справ.

Найбільші порушення були зафіксовані у сфері забезпечення права інвалідів на пільговий проїзд у міському, приміському транспорті та у міжміських маршрутах. Також порушення були виявленні в управлінні праці та соціального захисту населення при розподілі автотранспортних засобів пільговій категорії населення, зокрема порядку забезпечення інвалідів автомобілями. Крім того, зафіксовані факти порушень вимог чинного законодавства під час забезпечення інвалідів санаторно-курортним лікуванням, оскільки, компенсаційні виплати за невикористане санаторно-курортне оздоровлення надані лише 739 інвалідам на суму 185,5 тис.грн. Виявленні непоодинокі факти при призначення, нарахування та виплати соціальної допомоги дітям-інвалідам, тощо. Не менш проблемним залишається також питання щодо безплатного одержання медикаментів за рецептами лікарів інвалідами, у зв”язку із відсутністю відповідного фінансування.          

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *