ОСТАННІ НОВИНИ

Затримали злочинну групу, яка збувала «лівий» спирт на Львівщині

Львівський портал

|

Організовану злочинну групу, яка займалася нелегальним збутом спирту і алкоголю на території Волині та Львівщини виявили працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю, – повідомляє МВС України.

Як з’ясували працівники ДСБЕЗ, спирт завозили у складські приміщення у передмісті Луцька вантажівкою, в середину напівпричепа якої була вмонтована металева цистерна ємністю 35 м.кв, яку й наповняли спиртом. Вартість однієї такої партії нелегально поставленого спирту оцінювалася в півмільйона гривень.

Працівники ДСБЕЗ встановили також розгалужену мережу розповсюдження спирту приватним підприємцям обласного центру, міст Володимир-Волинського та Ковеля, а також Львівської області для нелегального виготовлення з нього та реалізації горілки. Перевозився спирт вантажними мікроавтобусами у пластмасових бочках по 220 літрів.

За зібраними матеріалами порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Учасників злочинної групи затримано. Як встановлено, одного з них розшукують правоохоронці Російської Федерації за вчинення розбою. У зловмисників вилучено чотири автомашини, якими перевозили спирт, близько сотні порожніх бочок, електронасоси, пломбіратори, понад 20 тис. літрів спирту. За попередніми даними, внаслідок протиправної діяльності правопорушників державному бюджету завдано збитків на кілька мільйонів гривень лише від несплати акцизного збору, інших обов’язкових платежів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *