ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині вшанують пам’ять загиблих поляків у селі Гута Пеняцька

Львівський портал

|

З ініціативи управління з питань внутрішньої політики в приміщенні Львівської облдержадміністрації учора проведено засідання представників влади, громадськості та науковців, на якому розглядали питання проведення заходів, приурочених 65-й річниці вшанування пам’яті загиблих поляків у селі Гута Пеняцька Бродівського району. Про це повідомляють на сайті ЛОДА.

За підсумками засідання прийнято звернення, суть якого така:

1. Ініціативу польської сторони щодо вшанування пам’яті загиблих мирних мешканців підтримати й напрацювати спільний з українською стороною сценарій урочистостей, які пройдуть 28 лютого 2009 р. на Бродівщині (сценарій буде доопрацьовано на спільній українсько-польській зустрічі).

2. Засудити будь-які політичні спекуляції (й запобігти можливим під час урочистостей зокрема й у майбутньому загалом), з чийого боку вони б не відбувалися, стосовно вшанування пам’яті загиблих людей. Неприпустимо видавати за істину ті припущення, які не підтверджено історичними джерелами.

3. Віддати шану всім безневинним жертвам локальних конфліктів, що трапилися на Львівщині в часи Другої світової війни.

4. Польській стороні, у майбутньому, заради толерантного ставлення до всіх жертв минулих воєн, погоджувати сценарії будь-яких заходів, що відбуватимуться на території Львівщини з українською стороною. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *