Генпрокуратура та СБУ перевірять Тимошенко

Львівський портал

|

Рада національної безпеки і оборони доручила Генеральному прокуророві України та Службі безпеки України провести у місячний строк перевірку дотримання українськими посадовими особами законодавства при проведенні переговорів та укладенні з Росією контрактів щодо постачання природного газу в Україну та його транзиту європейським споживачам.

Про це йдеться у рішенні РНБО від 10 січня “Про невідкладні заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки України», яке сьогодні було введено в дію указом Президента.

При цьому Генпрокуратура та СБУ мають також перевірити дотримання порядку підготовки та затвердження директив на переговори, а також дотримання директив при проведенні переговорів.

Крім того, згідно з рішенням РНБО, генеральний прокурор впродовж лютого – квітня 2009 року провести перевірки додержання законності:

1) при наданні Міністерством охорони навколишнього природного середовища України ліцензій (спецдозволів) на видобування природного газу;

2) при видобуванні та реалізації газу власного видобутку суб`єктами господарювання;

3) при розслідуванні кримінальних справ, порушених протягом 2007-2009 років за фактами вчинення злочинів у сфері видобування та реалізації газу, передає УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *