ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія має встановити чіткий механізм штрафів для підрядників-порушників – Бас

Львівський портал

|

Заступник голови інженерної комісії Львівської міської ради Олег Бас сподівається, що новоутворена комісія контролю за якістю виконаних робіт та дотриманням підрядними організаціями умов договорів нарешті наведе лад із міськими ремонтами.

За словами О.Баса, депутатський корпус давно вимагає від виконавчих органів жорстких заходів щодо недобросовісних ремонтників. Досі, – каже обранець, – мерія не зробила практично нічого, аби вжити штрафних санкцій проти виконавців робіт.

«Наша комісія про необхідність жорсткого контролю за виконані підрядниками роботи говорила вже не раз. Гадаю, це дуже добре, що нарешті виконавчі служби нас почули. Щоправда, це слід було зробити ще минулого року – коли розрили мало не пів-Львова і багато підрядників просто не знали, що робити далі. На окремих об’єктах виконавці не змогли вкластись у кошторис, призначений із міського бюджету на конкретний об’єкт. Відтак маємо незакінчені роботи, дискомфорт для львів’ян і нераціонально використані гроші міста», – констатує депутат.

Водночас Олег Бас висловив сподівання, що серед перших кроків комісії буде і чіткий механізм покарання підрядників, які порушили умови договору. Бо зараз чіткого механізму стягнення штрафів у мерії немає. 

«Система стягнення штрафів повинна початися вже з тих недобросовісних підрядників, які «завалили» минулорічні роботи.

Тоді й роботи цього року можна буде проводити краще та якісніше – виконавці бачитимуть, що це не просто слова», – зазначив Олег Бас.   

За інформацією депутата, у Львові набереться низка підрядників, які минулоріч протермінували та неякісно виконали ремонти, а нині вимагають у міста гроші.

«Звичайно, борги треба платити. Однак для початку треба виїхати на відремонтовані об’єкти. Там і з’ясується, що хто кому винен. До прикладу, всі знають історію з «Константа-Захід» або «Укрспецтехнологією». Те, що останні зробили з ремонтом на вулиці Ужгородській, не витримує жодної критики. Якби підрядник знав, що його чекає штраф за таке ставлення до своїх обов’язків, то, очевидно, цього б не сталось. Але тепер ми все одно повинні застосовувати штрафні санкції», – переконаний Олег Бас.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *