ОСТАННІ НОВИНИ

"Нафтогаз" просить політиків не спекулювати на «газових» домовленостях

Львівський портал

|

Керівництво НАК «Нафтогаз України» вважає, що домовленості між Україною та Російською Федерацією щодо постачання газу та транзиту російського газу територією України до Європи є оптимальними і єдино можливими на даний момент. Відповідну заяву оприлюднив сьогодні прес-центр НАК «Нафтогаз України».

«Ще раз зазначаємо, що процес переговорів був достатньо складним. Це загальновизнаний факт. Однак Україна та НАК «Нафтогаз України» з гідністю вийшли з цього конфлікту. Всі незалежні експерти позитивно оцінили роль та участь української делегації в переговорах та їх результати. Співвідношення ціни на газ та ставки на транзит для України, що передбачені контрактами, є одним з кращих на європейському континенті», – йдеться в заяві «Нафтогазу».

Окрім цього, НАК «Нафтогаз України» зазначає, що Європейський Союз цілком задоволений результатом переговорів і вважає, що Україна зробила все від неї залежне для забезпечення енергетичної стабільності в Європі без жодних втрат для власної безпеки.  

Відтак керівництво НАК «Нафтогаз України» просить усіх політиків, депутатів, чиновників припинити зайву політизацію цього питання та будь-які спекуляції на зазначені теми. Оскільки такі дії можуть призвести до загострення відносин з Російською Федерацією у газовій сфері та суттєвих втрат для економіки України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *