ОСТАННІ НОВИНИ

Багатодітним сім’ям соцзахист надаватиме окремі виплати

Львівський портал

|

Для покращення соціального захисту багатодітних родин з ініціативи управління соціального захисту ще минулого року з міського бюджету Львова вперше було запроваджено соціальні виплати. Про це сьогодні повідомила начальник інформаційно-аналітичного відділу управління соціального захисту Соломія Нарольська.

Зокрема, місто надаватиме багатодітним сім’ям три види виплат: одноразову матеріальну допомогу по 1 тис. грн сім’ям, які мають четверо і більше дітей на потреби; щомісячну виплату сім’ям, в яких одночасно народилося троє і більше дітей; одноразову допомогу по 7,5 тис. грн сім’ям, які мають на утриманні шестеро і більше дітей віком до 18 років для організації батьками їхнього відпочинку або оздоровлення.  

Як пояснила журналістам Соломія Нарольська, соціальні виплати на місцевому рівні спричинені тим, що в українському законодавстві про соціальні виплати такої категорії як багатодітна сім’я не існує, їх визначають як малозабезпечені.

«На державному рівні, на превеликий жаль, різноманітні соціальні допомоги, які існують, не мають окремо визначеної категорії багатодітних сімей. Є лише таке поняття як малозабезпечена сім’я, до якої і попадають ці сім’ї. Тому виникають труднощі із виплатами для багатодітних сімей, бо вони нараховують на одну дорослу людину (при зарплаті 1 тис. грн ) 130 грн, а на дитину – 169 грн. А у багатодітних сім’ях здебільшого від чотирьох і більше дітей, то яку повинні мати заробітну плату батьки, щоб отримати ще ту соціальну допомогу як малозабезпечені?», – резюмує Соломія Нарольська.  

«Це виходить абсолютно нездарна ситуація, бо, до прикладу, якщо батько отримує зарплату вже не 1 тис грн, а 1,5-2 тис., то ця сім’я вже не попадає до категорії малозабезпечених. А ці сім’ї потребують інших розрахунків», – додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *