ОСТАННІ НОВИНИ

У львівських школах навчається майже 670 дітей з особливими потребами

Львівський портал

|

У 104 школах Львова навчається близько 670 дітей з особливими потребами. Ці діти навчаються у загальноосвітніх школах. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської 
ради.

У Галицькому районі у 14-ти школах та одному садочку навчаються діти з особливими потребами, у Залізничному районі таких шкіл є 15 та чотири садочки, Личаківський район має 19 шкіл, Сихівський – 19 шкіл та 6 садочків, Франківський – 17 шкіл та 4 садочки, та в Шевченківському районі діти з особливими потребами навчаються у 20-ти школах та в шести садочках.

Система освітніх послуг, яку отримують діти з особливими потребами, називається інклюзивною освітою. Основним принципом інклюзивної освіти є право на навчання дитини з особливими потребами в умовах загальноосвітнього закладу. Такі діти на рівних правах з іншими дітьми можуть відвідувати навчальні заклади. З ними у школах та дитячих садочках працюють психологи та соціальні педагоги, які проводять для дітей корекційну роботу: задля підвищення самооцінки школярів, корегування статусу дитини в колективі і в групі ровесників, проводять індивідуальну діагностику на вивчення тривожності, агресивності.

Крім того, в планах подальшої роботи розвитку інклюзивної освіти управління освіти ЛМР планує розпочати роботу з батьками, діти яких хворіють на аутизм. Цьогоріч запланували створити ресурсні центри інклюзії. Дане нововведення охоплюватиме встановлення у навчальних закладах спеціальних пристроїв (пандусів, поручнів, навчальних та відпочинкових кабінетів, санітарних вузлів), спеціальне облаштування спортивних майданчиків, надання консультативної та методичної допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *