ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина – перша в Україні за темпами інфляції

Львівський портал

|

У січні 2009 року інфляційні процеси на споживчому ринку України та Львівської області набрали ще більших обертів. Як повідомляє Головне управління статистики у Львівській області, за темпами приросту цін у рейтингу регіонів за січень Львівщина посіла перше місце в Україні.

Зростання темпів інфляції у Львівській області у січні спричинили підвищення цін у галузі охорони здоров’я (на 11%), подорожчання товарів і послуг, які належать до особистого догляду та користування, зростання цін в індустрії відпочинку та культури, подорожчання продовольчих товарів та підвищення тарифів на комунальні послуги (в межах 4–5%).

У галузі охорони здоров’я ціни зросли за рахунок подорожчання медикаментів на 15% та зростання вартості медичних послуг – на 7%.

У житлово-комунальному господарстві зросли ціни (тарифи) на квартирну плату – на 17%, холодну воду – на 10%, каналізацію – на 8%, центральне опалення і гарячу воду – на 3%. Значно подорожчало для населення тверде паливо – на 17%. З продовольчих товарів найбільше зросли ціни на фрукти (на 15%), овочі (на 10%), рибу і рибопродукти (на 8%), м’ясо, м’ясопродукти і безалкогольні напої (на 6%). Натомість подешевшали олія – на 4%, яйця – на 3%, цукор – на 2%.

В індустрії відпочинку і культури суттєво подорожчали фотопослуги (на 18%), послуги туристичних бюро (на 15%), телевізори, відеомагнітофони та відеоплеєри (на 6%), диски для аудіо, відеозапису (на 5%).

З товарів і послуг, які належать до особистого догляду та користування,
суттєво (на 15%) зросли у ціні ювелірні вироби з золота та послуги нотаріусів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *