ОСТАННІ НОВИНИ

Архіви СБУ стануть підставою для відповідальності перед законом злочинців радянської влади

Львівський портал

|

Директор Галузевого державного архіву СБУ Володимир В’ятрович не виключає, що розсекречення архівних документів радянської доби може стати об’єктом розслідування для правоохоронних органів, які будуть робити юридичні висновки щодо відповідальності тієї чи іншої особи перед законом. Про це керівник архіву СБУ повідомив в інтерв’ю газеті «День», –передає Центр досліджень визвольного руху.

«Наше завдання – розсекретити документи про злочини радянської влади та політичні репресії, ми не збираємося показувати як злочинців всіх тих людей, які працювали в КДБ. Але нас не має стримувати у відкритті секретної інформації міркування щодо «некомфортності» для когось відкриття правди про злочини. Нашим моральним та історичним обов’язком є зробити доступними для громадськості всі матеріали про нашу непросту історію. Якщо мова йде про злочини, які не мають терміну давності, то очевидно, що злочинці повинні бути покарані», — наголосив Володимир В’ятрович.

Щодо політичної складової розсекречення, то в Архіві СБУ запевняють: коли кожен українець матиме можливість ознайомитися з інформацією про українську історію, це означає, що політики втратять можливість маніпулювати минулим. «Розсекречення архівів перенесе наше минуле за дужки політики», – переконаний Володимир В’ятрович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *