ОСТАННІ НОВИНИ

До червня німці представлять Львову стратегію транспортного руху

Львівський портал

|

У Львові представили попередню стратегію міського транспортного руху, на розробку якої міська рада залучила 500 тисяч євро гранту від урядового банку Німеччини KfW. Як наголосив сьогодні під час прес-конференції начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Сергій Краль, дана концепція дасть змогу  впорядкувати рух у місті, визначити пріоритетні транспортні напрямки руху в місті та запропонувати вже готові проекти їх розвитку.

Розробкою стратегії займається консорціум німецьких компаній PTV AGVCDB GmbH. 19 грудня минулого року Львівська міська рада підписала угоду про співпрацю з консорціумом, що дало старт розробці загальноміської транспортної стратегії, покликаної адаптувати та розвинути усю транспортну мережу Львова, аби уникнути корків та «оживити» вулиці. Розробляється стратегія на 20 років.

«Модель транспортного руху міститиме напрацювання, які стосуватимуться як індивідуальних, так і громадських транспортних засобів. Наступний крок, над яким ми працюватимемо – це техніко-економічне обґрунтування трамвайної лінії до стадіону. Зараз проводиться аналіз коштів і можливостей цього проекту», – зазначив менеджер проекту PTV AGVCDB GmbH Метіас Зьобіш.

«До червня має бути остаточний результат, ми отримаємо транспортну модель міста. Тобто умовно місто буде поділено на частини, на 300 кварталів. Щодо кожної цієї частинки буде проводитися робота, враховуватиметься специфіка кожного: мотивація руху, скільки там пішоходів, куди вони рухаються, в яких напрямках скерований транспорт. Таких досліджень ніхто ніколи у Львові не робив. У цьому процесі будуть працювати за різними сценаріями над вирішенням тієї чи іншої проблеми. На виході ми маємо отримати комплексне бачення вирішення питань по кожній окремій секції, з пропозиціями певних проектів,  які нам необхідно реалізувати для того, щоб це комплексне бачення втілити в життя», – розповів С.Кіраль.

За його словами, є вже попередні напрацювання й щодо трамвайної лінії, яка мала б сполучити Сихів зі стадіоном, який будують на Стрийській. «Ми хочемо зробити велике трамвайне кільце. Скільки це буде коштувати, наразі важко сказати, але є пропозиції від урядового банку Німеччини KfW, який фасує цей грант, після розробки техніко-економічної документації вони готові взяти до фінансування цього проекту в межах 20-30 млн євро. Цього вистачить, аби профінансувати 80% робіт», – додав С.Кіраль.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *