ОСТАННІ НОВИНИ

Допомогу на усиновлених дітей збільшено удвічі

Львівський портал

|

Допомогу на дітей, які виховуються в сім’ях опікуна (піклувальника), підвищено удвічі. Про це вчора в інтерв’ю телекомпанії «1+1» повідомила заступник міністра праці та соціальної політики України Олена Гаряча. Зокрема розмір такої допомоги на дитину до 6 років збільшено з 557 грн до 1 тис. 114 грн, а на дитину від 6 до 18 років – з 701 грн до 1 тис. 402 грн, – передає прес-служба Мінпраці.

«Розміри соціальних виплат сім’ям з дітьми та малозабезпеченим сім’ям, що були досягнуті торік, 2009 року будуть збережені», – наголосила Олена Гаряча.

Допомога при народженні першої дитини становить 12 240 грн, 25000 грн – при народженні другої дитини та 50000 грн при народженні третьої і кожної наступної дитини.

Олена Гаряча також відзначила, що з 1 січня 2009 року збільшено й максимальний розмір допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Тепер він дорівнюватиме різниці між 75% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 130 гривень.

Заступник міністра також поінформувала, що з метою державної підтримки сімей, які усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, уряд 4 лютого поточного року прийняв постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми». Допомога при усиновленні дитини призначається особам, які усиновили дитину після 1 січня 2009 року, і призначається на кожну усиновлену дитину у розмірі 12240 гривень. При цьому виплату допомоги здійснюють одноразово в сумі 4800 гривень, решту суми виплачують протягом наступних 12 місяців (по 620 гривень щомісяця).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *