ОСТАННІ НОВИНИ

Учетверо знизивши ціну, уряд вкотре спробує продати низку обленерго й «Укртелеком»

Львівський портал

|

Кабінет Міністрів вирішив продати низку важливих об`єктів. Про це повідомив в.о. голови Фонду державного майна України Дмитро Парфененко напередодні в ефірі «5 каналу». За його словами, планується реалізувати блокуючі пакети акцій компаній «Львівобленерго», «Прикарпаттяобленерго», «Полтаваобленерго», «Чернігівобленерго», «Сумиобленерго» і «Одесаобленерго».

За словами Д.Парфененка, за ці підприємства уряд планує отримати близько 1 млрд грн, тобто у 2,5 рази менше, ніж 2008 р., «а якщо враховувати нинішній курс долара, то навіть вчетверо дешевше», – пише РБК-Україна.

Крім того, уряд має намір продати вітчизняного монополіста фіксованого зв`язку. «На сьогоднішній день номінальна вартість цього пакету складає приблизно 3,5 млрд. Попередня оцінка ФДМ складала 7,5 млрд і на комісії, якщо дійде до розгляду на комісії, ми будемо встановлювати реальну ціну. Те, що та цифра, яка фігурує в ЗМІ, – 25 млрд, 35 і таке інше – на сьогодні поки що не відповідає дійсності, тому що жодних рішень щодо приватизації «Укртелекому» не приймалось, і ціна не розраховувалась», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *