ОСТАННІ НОВИНИ

Львову бракує близько 100 тисяч місць для паркування

Львівський портал

|

Дефіцит місць для паркування у Львові становить близько 100 тисяч паркомісць. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів.

За його словами, загалом до 2025 року у Львові необхідно забезпечити 200 тисяч паркомісць. Нині у місті є лише приблизно 50 тисяч паркомісць, враховуючи всі паркінги, гаражі та стоянки. Згідно з генеральним планом розвитку міста, поблизу новоспоруджених будинків постане ще близько 50 тисяч.

«У Львові є понад 125 тисяч автомобілів. Динаміка засвідчує, що, незважаючи на кризові явища в економіці, кількість автомобілів збільшуватиметься. Перспектива така, що кожна друга сім’я матиме автомобіль. Тому сьогоднішню кількість автомобілів треба помножити на два-три, аби зрозуміти, яка ситуація і щільність на наших вулицях буде до 2025 року», – зазначив Андрій Павлів.

Він також наголосив, що найбільша проблема з паркінгами у центральній частині міста. «У Галицькому районі проживає понад 70 тисяч львів’ян, згідно із новими правилами, в умовах реконструкції історично сформованої забудови необхідно передбачити і запланувати як мінімум одне паркомісце на шість квартир. Тому необхідно створити 5 тисяч паркомісць лише в Галицькому районі», – зазначив Андрій Павлів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *