ОСТАННІ НОВИНИ

Представники малого й середнього бізнесу взялися за свій порятунок

Львівський портал

|

Представники малого і середнього бізнесу об’єдналися у громадську організацію, головне завдання якої – захищати підприємців від неправочинного податкового тиску та чиновницького свавілля. 31 січня в Києві створено Національний комітет порятунку бізнесу (НКПБ), а 6 лютого представництво комітету започатковано і на Львівщині. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції у Львові голова правління Національного комітету порятунку бізнесу Львівської області Андрій Лалак.

«Національний комітет порятунку бізнесу створено знизу, як об’єднання підприємств і громадських організацій, незалежне від політичних поглядів. Не секрет, що підприємствам було працювати нелегко, а в умовах кризи загалом стало нестерпно. Наша мета – створити дієву організацію для роботи над удосконаленням законодавства в частині регулювання бізнесу і добитися притягнення до відповідальності чиновників за порушення прав підприємців», – заявив А. Лалак.

За його словами, активісти громадської організації не лише відстоюватимуть права своїх колег, а й організовуватимуть масові акції протесту.

Член Національного комітету порятунку бізнесу, депутат Львівської облради від ВО «Свобода» Володимир Говірко конкретизував завдання новоствореної громадської організації. «Звісно, ми хочемо надавати підприємцям допомогу юридичну, правову чи якусь іншу. Але ставимо набагато важливіше перед собою завдання: докорінно змінити владу, щоб підприємцям не було необхідності надавати допомогу, щоб підпримці тішилися, що вони працюють у такій державі», – зазначив В. Говірко.

Він наголосив, що сьогодні відбувається «цілеспрямоване знищення малого і середнього бізнесу, оскільки його представники є самостійною, вільною частиною суспільства, що не підкорюється, якою неможливо управляти, а в Україні хочуть залишити олігархів і бідних».

НКПБ об’єднав представників 40 підприємств малого та середнього бізнесу Львівщини, а на всеукраїнському з’їзді були присутні понад 400 делегатів. Фінансувати об’єднання планують із членських внесків. «Усім відомо, що підприємці змушені давати хабарі, нехай краще ці кошти підуть на допомогу підприємцям. Це обійдеться підприємцям дешевше», – зазначила представник НКПБ Любов Гій.

За словами А. Лалака, наразі ще не встановлено суму, однак «це не будуть формальні внески, за них зможе належним чином існувати організація. Але й не будуть космічні суми».

Попри запевнення активістів комітету, що до створення організації не причетна жодна партія, повністю відмежуватися від політичних симпатій їм не вдалося. «Політичного уподобання нема жодного, але є партії, які нам симпатизують і яким ми симпатизуємо. Наприклад, ВО «Свобода», – зазначив В. Говірко.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *